300 dpi felbontás a precíziós címkenyomtatáshoz

A nagyfelbontású címke nyomtatókat általában néhány „speciálisabb” területen és alkalmazásnál használják.

A legnépszerűbbek a következők:

EAN vonalkódok nyomtatása

Az EAN vonalkódokat (szabvány vonalkódok, amelyeket a boltok polcain lévõ minden terméken megtalálhatók) ajánlatos 300 dpi-vel nyomtatni. A 200 dpi-os vonalkódok is jól működnek, de ha egy termék nem egyenes csomagolásban van, a 200 dpi-os vonalkód túl hosszú és „nem látható” a termék szélén, így nehéz a leolvasás.

300 dpi vonalkódok 33 %-al rövidebbek, ezért kis helyen is elférnek a termékeken és jobban leolvashatók a ferde, kicsi vagy egyenetlen felületeken.

Gyártás és termelés

A legtöbb elektronikai, elektromos vagy komputer jellegű készülékgyártó a termékeket típustáblákkal látja el. Ezeket általában ezüst színű felirati táblákra (PET – poliészter) nyomtatják, amelyeken kisméretű logók és a termékkel kapcsolatos engedélyek, mint pl. az új „WEEE” logó, a CE logó vagy vállalati logók kapnak helyet.

Ezeket a logókat sokkal tisztábban és élesebben lehet 300 dpi-s címke nyomtatóval nyomtatni és ezek természetesen a változó adatokat is, mint pl. a sorozatszámokat, a gyártási időt vagy a készletkódokat is tartalmazhatják.

Karszalag nyomtatás

A 300 dpi nagy felbontású nyomtatás ideális kórházban tartózkodó betegek számára készült karszalagok nyomtatásához. A további biztonság érdekében a 300 dpi felbontású minőséggel még a páciens képét is rá lehet nyomtatni a karszalagra.

Ezenkívül – ismét a biztonság növelése érdekében – a két dimenziós vonalkódot könnyebben ki lehet kódolni további információk leolvasásához

Két dimenziós vonalkódok általánosságban

Gyakran két dimenziós vonalkódokat használnak akkor, ha sok adatot kell tárolni kis helyen, mint például az olyan termékeknél, mint a kis méretű áramköri kártyákon vagy a mobiltelefon akkumulátorokon és a kapcsolódó termékeken.

A 300 dpi felbontás ezek nyomtatását a normál minőségnél is pontosabbá teszi és még így is kevesebb helyet foglal.

Miben segíthetünk?