Cégünk 2022. augusztus 13. és 2022. augusztus 21. között zárva tart.

A leállás utáni első munkanapunk 2022. augusztus 22. hétfő, ekkor tudjuk elkezdeni a leállás alatt érkezett rendelések és/vagy ajánlatkérések feldolgozását.

Türelmeteket és megértéseteket köszönjük!

Hogyan jelenik meg a nyomtatott szöveg a thermo papíron?

A leképezési folyamat

A direkt thermál nyomtatásban a hő (a hőenergia) közvetlen átvitelével a papírban megtalálható színező elemekre, egyszerű képet hozunk létre.

nyomtatott szöveg thermo papíron

A termikus printerben elhelyezett hőfej adja át a szükséges mennyiségű hőenergiát a thermo papírnak. A hőfej a fej nyomtatási szélességében megoszló miniatűr fűtőelemekből áll. Minden fűtő elem elektronikusan vezérelt annak érdekében, hogy a megfelelő mennyiségű energiát a kellő időben és a kellő helyre juttassa el. Ezzel egyedi színpontok alakulnak ki, amelyek együttesen adják a végleges képet – ami lehet szöveg, grafika, vonalkód stb.

Egy támasztó vagy simító henger biztosítja a hőfej és a thermo papír érintkezését az optimális nyomtatási minőség biztosítása érdekében.

A termikus nyomtató alapvetően a hőfejből, a thermo papírtekercsből és a támasztóhengerből  áll – tehát rendkívül egyszerű készülékről van szó.

Miben segíthetünk?